És fonamental cuidar la nostra salut mental i fer-ho amb un bon assessorament.

Quan les persones ens sentim malament i no sabem massa què ens passa i com superar-ho tendim a investigar, consultar persones de confiança i, finalment, demanar ajuda professional.

Degut la importància de fer una bona selecció d’entre totes les tipologies de psicòlegs i terapeutes que podeu trobar, m’ha semblat útil donar-vos alguna idea per facilitar aquesta tria.

D’aquest manera, seria interessant:

. Considerar només aquells professionals que tinguin una formació reglada de base. Semblaria lògic que aquesta fos una llicenciatura o Grau en psicologia, oi? Posteriorment cadascú haurà optat per una especialització u orientació determinada però almenys cal garantir que posseeix coneixements oficials de Salut mental.

.  Considerar la importància de ser col·legiat,  és a dir,  que sigui reconegut per un ens oficial com pot ser el Col.legi oficial de psicòlegs de Catalunya.  Aquesta institució vetlla pel respecte ètic als pacients i també reconeix o no les diferents vessants terapèutiques segons si les considera adequades i validades per a millorar l’estat mental de les persones amb garanties.

. Consultar si les psicoteràpies o derivats que us ofereixen estan reconegudes, precisament, pel Col.legi oficial de psicòlegs. De no ser així, penseu-vos-ho dues vegades ja que significa que els professionals de la salut mental de referència no ho consideren una bona opció per assolir l’equilibri que busqueu.

.  Si,  tot i això, seguiu indicacions alternatives,  considereu la possibilitat de combinar-les amb les més oficials.  Quanta més informació organitzada tingueu,  millor.  Llavors ja és el vostre esperit crític el que decideix.

Recordeu que la psicologia és una ciència amb molts anys d’existència i estudi.  No és una ciència oculta i té unes bases acadèmiques fonamentals.  Cal ser obert per totes les dinàmiques proposades i també es pot tenir esperit autodidacta, però igual que no us sotmetríeu a una operació quirúrgica en mans d’un conegut que només tingués fet un curset de primers auxilis,  tampoc feu res similar per recuperar i assolir el vostre benestar emocional.

Please follow and like us:

Lídia Costa Ballonga. Psicòloga col.legiada 11.743 per COPC. Llicenciada en Psicologia per la UAB, Curs de Postgrau en Psicologia Clínica i de la Salut per la UdG, Màster ITEAP en Intervenció Clínica i Escolar | Psicoterapeuta i Orientadora personal, familiar i acadèmica | Formadora d'emprenedors, buscadors de feina i treballadors en actiu | Docent en col.lectius de joves, adults, dones i gent gran | Col.laboradora en mitjans audiovisuals i de premsa escrita

No hi han comentaris

Facebook
Facebook
Pinterest
LinkedIn
Instagram