Aquests són els 5 punts que t’hem proposat recentment a les xarxes per tal de mantenir i recuperar la teva Autoestima.

🌺 SETMANA DE L’AUTOESTIMA 🌺

1. Per creure en tu, dóna’t un missatge positiu: Com et parles a tu mateix/a???

Tenir bons i mals moments forma part del nostre dia a dia. La teva actitud base de creure o no en les teves possibilitats t’enfoca en direcció al problema o a la solució.
La persona optimista i resolutiva sap que no és perfecta i, justament per això, aprèn a creure en ella mateixa per aprofitar tot el seu potencial. Es diu a si mateixa paraules d’ànim i NO es dedica discursos despectius i desagradables sobre la seva capacitat o el seu cos ja que no ajuden absolutament en res!!!!  En què et fa millor autoinsultar-te? L’únic que aconsegueixes així és agafar més fixació en allò que no t’agrada i fer més gran el complexe…. I te l’acabes creient!!  Ajuda’t a tu mateix/a amb molt de respecte cap al teu cos i la teva forma de ser.

Recorda: Odiar-te, incloent odiar el teu cos, no farà que res canviï a millor. Estigues orgullós/a de ser tu, busca els teus trets diferencials i potencia’ls. Destaca en allò que tu escullis i deixa la teva marca.

2. Entén les dificultats com un repte i els “errors” com un aprenentatge.

👉 TU NO ETS els teus “errors”, ets el fruit del teu dia a dia! Per què només tens en compte una part del què fas???  Moltes coses no surten a la primera, com a hores d’ara ja saps … Però un mal dia no és una mala vida! Tocarà buscar la manera, no? És així com ho fan aquells/es que se’n surten!! Pensa en què vols. Identifica les teves opcions. Fes un pla. Demana un cop de mà. I comença ARA.
Mentrestant, aprèn a gaudir del camí, és el lloc on estem habitualment! Les anècdotes són el millor de tot viatge.

3. Passa de la pressió social i mediàtica que devalua el teu propi cos. Coneixes algú que ho faci i mantingui la seva autoestima???  Si només fan que dir-te que tot en tu és massa o massa poc…!!!

Allunya’t de les persones amb un discurs tòxic, deixa de seguir a qui et faci sentir pitjor i posa els peus a terra: saps què volen de tu amb aquests missatges? Recorda què està passant: Moltes marques viuen dels teus complexes i no tot allò que veus és real (tu mateix/a pots retocar allò que publiques i exagerar-ne l’interès!). Sigues més rebel i menys manipulable. I, si no ho has fet, comença ja l’Operació Biquini: Posa’t un biquini i ves a la platja. Fi de l’operació.

4. Calma. Dóna’t temps per a evolucionar i descobrir com ets realment.
Potser ets adolescent i estàs a plena metamorfosi i amb un ritme de creixement difícil de predir, sotmès a l’atzar i diferent al de les teves amistats….?  És una etapa complicada i s’hi poden generar molts complexes basats en comentaris poc afortunats o en les comparacions amb la resta d’iguals. Comparteix el què et passa amb algú en qui creguis i no et perdis res per culpa de les inseguretats! Aprèn a valorar les diferències i a allunyar-te de qui no et respecti.
Repassa el punt 3 quan et sentis intimidat/da pels mitjans i evita seguir consells poc realistes que trobis per les xarxes. Aprofita el teu temps per activar-te, participar en tot el què puguis, centrar-te en objectius acadèmics i extra acadèmics, fer vida social i superar-te. Quan al mirar al mirall vegis més enllà del teu cos, hauràs superat aquesta etapa i la teva metamorfosi personal haurà estat un èxit, sigui quina sigui la teva talla, ja que aquesta li importarà ben poc a qui t’apreciï de veritat.

Potser no ets adolescent però també estàs de metamorfosi física (maternitat, menopausa,…) o emocional (final o inici de relació, curs, feina, …). El.missatge és el mateix. No et pressionis, dóna’t un marge per a descobrir-te i no et passis amb l’autocrítica i les expectatives poc realistes: ets una persona, no un robot!!

5. Deixa de lluitar contra el temps i aprèn a gaudir de cada etapa.
Les teves marques mostren la teva manera de viure. Així que si la teva mirada està envoltada d’expressió de tants somriures, felicitats. Hem vingut a exprémer la vida. Que es noti que així ho fas!!!

 

Vols afegir les teves idees? Escriu-nos comentaris 💡✏

Vols trobar més missatges similars? Entra al nostre Pinterest.

Vols un cop de mà? Vine a Tu Pots Psicologia i t’ajudarem a recuperar la teva Autoestima.

 

Please follow and like us:

Lídia Costa Ballonga. Psicòloga col.legiada 11.743 per COPC. Llicenciada en Psicologia per la UAB, Curs de Postgrau en Psicologia Clínica i de la Salut per la UdG, Màster ITEAP en Intervenció Clínica i Escolar | Psicoterapeuta i Orientadora personal, familiar i acadèmica | Formadora d'emprenedors, buscadors de feina i treballadors en actiu | Docent en col.lectius de joves, adults, dones i gent gran | Col.laboradora en mitjans audiovisuals i de premsa escrita

No hi han comentaris

Facebook
Facebook
Pinterest
LinkedIn
Instagram