A vegades ens costa molt interpretar una no resposta en les relacions sentimentals o socials amb esperança de més proximitat, de manera que li donem molts sentits diferents. Aquests,  sovint, ens poden allunyar de la realitat i contribuir a que ens fem un bon embolic.

 

A nivell sentimental la no resposta, amb una probabilitat diferent segons situació, sol indicar:

  • La voluntat de no respondre. Sí, ha vist el missatge i no, no li interessa.
  • Ha vist el missatge i no ha pogut atendre’l. Rellevant: quants segons, minuts, hores… són per a tu una no-resposta? No sempre estem d’acord en aquest punt. Cal considerar que les persones,  a part de respondre missatges i trucades, treballen, condueixen, mengen, estan amb altres persones, atenen altres situacions i/o dormen. Recorda que sol ser més fàcil llegir un missatge que escriure o gravar una resposta. Calma.
  • No ha arribat el missatge. Pel motiu X que sigui.

Algunes formes d’afrontar i reaccionar a la no resposta són:

  • Quan ja tenim la sospita de la manca d’interès per part de l’altre, i no estem en una relació com a tal sinó en la fase dels primers contactes verbals o escrits, limitar les vegades que enviem els nostres missatges amb una no-resposta de resposta (jo posaria un màxim orientatiu de tres per donar opcions però mantenir la integritat).
  • Si sabem que som impacients, donar marge temporal de resposta. Un marge realista en funció de l’estil de vida que sabem o deduïm de l’altre. En alguns casos seran minuts i en altres fins i tot dies.
  • Estar atents als inputs que indiquen un no delivery, un no doble check, una encallada a la bústia de salida, la no connexió,… i revisar l’spam de tant en tant.

Amb tot, veiem que una no-resposta resulta que sí que n’és una. El fet que no vagi en la direcció desitjada la fa de més difícil interpretació però segueix tenint el mateix significat. Cal assegurar-se’n i, un cop descartades les opcions 2 i 3, assumir dignament la realitat.

 

 

Please follow and like us:

Lídia Costa Ballonga. Psicòloga col.legiada 11.743 per COPC. Llicenciada en Psicologia per la UAB, Curs de Postgrau en Psicologia Clínica i de la Salut per la UdG, Màster ITEAP en Intervenció Clínica i Escolar | Psicoterapeuta i Orientadora personal, familiar i acadèmica | Formadora d'emprenedors, buscadors de feina i treballadors en actiu | Docent en col.lectius de joves, adults, dones i gent gran | Col.laboradora en mitjans audiovisuals i de premsa escrita

No hi han comentaris

Facebook
Facebook
Pinterest
LinkedIn
Instagram