Per àmplies que siguin les teves expectatives, o per mínims que siguin els teus ideals, es fabriquen al mateix lloc i es creen i recreen a diari. D’un en un, els nostres dies sumen i segueixen, amb sentit o sense en funció del que decidim.

No té sentit perdre’n ni un. Gens. Sobretot si pensem que no n’hi haurà altre igual i que, un cop passat, no se’ns permet marxa enrera.

Té sentit, doncs, fer que cada dia que tenim compti. I, per mi, només pot comptar si el pots viure al màxim de bé possible. I és que fer que la nostra vida sigui tan com vulguem com poguem no hauria de ser una idea que ens vingui al cap de tant en tant sinó una premisa diària que fes que, només obrir els ulls, decidissim a diari la millor manera d’aconseguir-ho.
Que la vitalitat i l’optimisme matiner no sempre arriben automàticanent? Ho sé. Però algunes idees (extretes de persones reals amb vides reals que inclouen bons i mals moments) per facilitar-los l’accés són:

  • Un despertador que no soni estrident sinó més aviat agradable.
  • Escoltar música que ens vingui de gust. Ara és fàcil ja que, a part del que pot sonar a l’atzar a la ràdio, hi ha plataformes vàries ( com l’Spotify) i llistes de reproducció que podem tenir arxivades al mateix mòbil i  que activem quan ens calgui.
  • Cantar, tot acompanyant el tema del moment, la cançó dels vells temps, la serenata que no et treus del cap però que et genera bon rotllo,…. Dins o fora de la dutxa, però sigues una sing star de primera hora.
  • Parlant de dutxes, és recomanable passar-hi cada matí. Aigua calenta per relaxar la musculatura, aigua freda per activar-se. De fons, sons, llums, olors, … el que sigui que animi és vàlid. Ha de ser àgil i efectiu, però be creative, my friend.
  • I per què no fer-se un dancing entre la sortida del llit i la resta de la casa? Activar el cos i els records positius és genial per recalcar que, passi el que passi, pot ser divertit.
  • Si estàs acompanyat, una abraçada (i, si hi ha temps, una mica més :)) ) pot canviar la trajectòria del dia que acaba de començar. Sentir-se estimat i recordar-s’ho cada dia és un factor que suma ( i que aquelles persones que no tenen enyoren tot i que, sorprenentment, molts dels afortunats infravaloren).
  • Regalar-se dos minuts per seure i esmorzar, o per fer simplement un tallat. Assegut i de gust.
  • Llegir uns lemes motivants (veure el post sobre el tema) preseleccionats per nosaltres mateixos i que ens recordin que val la pena somriure només engegar la jornada.
  • Conversa familiar positiva. Si ens enfoquem en allò millor aquesta mateixa fixació impedeix que ens centrem únicament en “el mal dia que fa”, “només som dilluns”, “he dormit poc”, “no tinc ganes de…”,… Està clar que si a casa tothom parla el “mateix idioma positiu” ens ajudem més mútuament i aprofitem el contagi emocional proactiu que els propis membres generem.
    Qui diu conversa familiar diu els primers intercanvis verbals amb els veïns, el cambrer o els companys de feina. Rebem resposta en funció del què generem així que si propiciem l’estat d’ànim positiu és més probable que ens retorni un estat d’ànim similar.
  • Utilitzar el desplaçament a consciència, ja sigui per activar-nos, relaxar-nos, centrar-nos, concentrar-nos o el que ens calgui. Per exemple, hi ha qui aprofita el desplaçament en solitari amb cotxe per cridar, parlar, cantar o desfogar-se tot exposant les preocupacions en veu alta per així facilitar-ne la pròpia comprensió i ordenació d’idees.
  • Quines altres ens pots afegir???

Evidentment això només és un aperitiu per començar la jornada. Al llarg del dia caldrà estar atent a tot allò que reforci el positivisme per treu-re’n al màxim de profit!!

En definitiva, per fer honor al nostre dia que es mereix aquest esforç matiner i més.

I així, “viu la història que vols explicar”, una que et permeti estar orgullós del màxim de moments i que permeti que aquells dels que no te’n sents tant, puguin formar part de la teva autobiografia sense determinar-la, només per aprendre a millorar-te.

Bon dia!! 🙂

Please follow and like us:

Lídia Costa Ballonga. Psicòloga col.legiada 11.743 per COPC. Llicenciada en Psicologia per la UAB, Curs de Postgrau en Psicologia Clínica i de la Salut per la UdG, Màster ITEAP en Intervenció Clínica i Escolar | Psicoterapeuta i Orientadora personal, familiar i acadèmica | Formadora d'emprenedors, buscadors de feina i treballadors en actiu | Docent en col.lectius de joves, adults, dones i gent gran | Col.laboradora en mitjans audiovisuals i de premsa escrita

Comments (1)

Facebook
Facebook
Pinterest
LinkedIn
Instagram