Alguns hàbits de pensament no ens permeten gaudir de veritat de com som i de com ens mostrem, és a dir, dificulten el sentir-se guapa o almenys còmode amb una mateixa. El cos forma part del nostre ésser i és important evitar que esdevingui un enemic. Detectar les nostres millors qualitats i respectar aquelles que no ens agraden tant és fonamental per la nostra autoestima. Recordant sempre que respectar allò que no ens agrada no és sinònim de conformar-nos-hi sinó que és el primer pas per a poder preparar-nos per canviar-ho de veritat, des de la motivació i no des del desànim o la frustració.

Per aquells moments en què no et sents guapíssima, aquí et deixo uns petits apunts:

4 apunts per sentir-se guapa

  1. Deixa e criticar el teu cos ( i, a més, compartir-ho). Centrar tota la teva atenció en aquelles zones del teu cos que menys et satisfan  i repetir-te una i altra vegada que no t’agraden no ajuda a sentir-te bé ni a millorar-les. Com saps, la crítica no canvia la realitat, només pot accentuar la ràbia que et fa.
  2.  Menja sa i fes esport. Planifica els teus àpats, prepara menús equilibrats i fes una mica d’esport. És saludable i, quan acabes, sents que el teu cos comença el canvi.
  3. Fes cas dels elogis que rebis. Dóna les gràcies i creute’ls una mica, dona! Les floretes són regals inesperats que poden arribar sovint o amb comptagotes. No desaprofitis cap ocasió per a somriure i agrair-los.
  4. Premia’t de tant en tant amb alguna cosa nova: un pentinat, un vestit o un mocador. Experimenta amb els colors, els estils i els formats. Descobreix amb què et sents més còmode (en tots els sentits) i converteix-ho en el teu estil.
Recorda que la seguretat s’aconsegueix de mica en mica, però cal començar per un lloc o altre.

Doncs som-hi!

I no t’oblidis de l’operació biquini: Agafa un biquini i posa-te’l.  I ara, ves a la platja. Operació finalitzada.

Please follow and like us:

Lídia Costa Ballonga. Psicòloga col.legiada 11.743 per COPC. Llicenciada en Psicologia per la UAB, Curs de Postgrau en Psicologia Clínica i de la Salut per la UdG, Màster ITEAP en Intervenció Clínica i Escolar | Psicoterapeuta i Orientadora personal, familiar i acadèmica | Formadora d'emprenedors, buscadors de feina i treballadors en actiu | Docent en col.lectius de joves, adults, dones i gent gran | Col.laboradora en mitjans audiovisuals i de premsa escrita

No hi han comentaris

Facebook
Facebook
Pinterest
LinkedIn
Instagram