La Medicina Tradicional Xinesa, és una medicina ancestral, d’uns 2.000 anys d’antiguitat i originària de l’antiga Xina.

La base d’aquesta medicina  és holística, per tant entén que no hi han malaties, sinó malalts.

Els pilars bàsics d’aquesta teràpia són la teoria del Yin i el Yang i la Teoria dels cinc elements, extrets de la filosofia Taoista, que és l’escola de pensament més antiga que hi ha a la Xina. Aquesta filosofia parla del Qi, que és l’energia vital que circula pel cos, i que a través d’uns canals anomenats meridians, i d’uns punts concrets, s’hi pot intercedir per a aconseguir recuperar la salut.

S’ utilitzen diverses tècniques de tractament, com són l’acupuntura, tuina, fitoteràpia, ventoses, moxibustió, auriculoteràpia… Totes elles complementàries . Una de les principals característiques d’aquests tractaments, a part de la seva efectivitat , es que pràcticament no es troben efectes secundaris.

L’acupuntura és una tècnica de la Medicina Tradicional Xinesa,  on s’ insereixen  i manipulen unes agulles molt primes al cos, amb l’objectiu de restaurar la salut i el benestar del pacient.

Les agulles que s’utilitzen avui en dia són metàliques, hipoalergèniques,  esterilitzades i d’un sol ús.

Des del 1979, la OMS (Organització Mundial de la Salut) ha realitzat diversos estudis, on  demostra que l’acupuntura es mostra eficaç en tractar diverses malalties com les que  cursen amb dolor, contractures musculars, lumbalgies, ciàtiques, ansietat, estrès,  insomni, problemes menstruals,  infertilitat,  problemes respiratòris, digestius…

 

Per:

Montserrat Lazo Lamberto.

Diplomada en Infermeria per la Universitat de Vic. Infermera Col.legiada 3.800. Titulada en Medicina Tradicional Xinesa i Acupuntura per l’Escola Superior de Medicina Tradicional Xinesa de Barcelona. Estada a Beijing (Xina) per apendre del treball dels grans mestres. Promotora de AcupunturaSalut per ampliar les opcions a la medicina convencional.

Please follow and like us:

Lídia Costa Ballonga. Psicòloga col.legiada 11.743 per COPC. Llicenciada en Psicologia per la UAB, Curs de Postgrau en Psicologia Clínica i de la Salut per la UdG, Màster ITEAP en Intervenció Clínica i Escolar | Psicoterapeuta i Orientadora personal, familiar i acadèmica | Formadora d'emprenedors, buscadors de feina i treballadors en actiu | Docent en col.lectius de joves, adults, dones i gent gran | Col.laboradora en mitjans audiovisuals i de premsa escrita

No hi han comentaris

Facebook
Facebook
Pinterest
LinkedIn
Instagram