Al 1936, Dale Carnegie, empresari i escriptor nord americà de llibres d’autoajuda, va publicar la primera edició del manual “Com guanyar amics i influir sobre les persones”.  Curiosament, es va convertir en un manual bàsic per a les relacions socials i comercials de l’època, havent venut fins a dia d’avui més de 15 milions de còpies arreu del món (Font: Viquipèdia).

Però, per què aquest conjunt de recursos sobre la millora de les habilitats socials compta encara  amb publicacions actualitzades (mantenint íntegres els continguts)?

Un dels motius principals és que aquelles indicacions i consells que hi aparèixen per a mantenir unes relacions més agradables i productives en tots els sentits, són absolutament vigents al segle XXI.

Algunes de les seves pautes fonamentals inclouen aspectes senzills, com ara evitar criticar, jutjar o bé queixar-se, així com aprendre a donar reforç positiu honest als altres, considerant que a tots ens agrada sentir-nos importants.

Proposa, a més, que per a despertar l’interès envers la nostra persona, cal centrar-se primer en vincular els interessos propis amb els de qui volem convèncer ja que els humans ens impliquem més i més a gust quan estem motivats pel tema del què estem parlant. És llavors quan escoltem amb més atenció i quan facilitem a un bon orador que pugui compartir els seus continguts i, alhora, enriquir-los amb les nostres aportacions.

 

 

A l’hora d’agradar als demés (en el sentit de caure bé), cal mostrar una escolta activa envers allò que ens exposen (demostrant l’atenció en el seu discurs mitjançant preguntes, per exemple) i mantenir una actitud no verbal coherent (com seria un somriure).

I, si volem fer un pas més i portar als interlocutors al nostre terreny, és a dir, augmentar les probabilitats de convèncer-los de les nostres raons, cal mostrar-se simpàtic i autocrític en tot moment, permetent sempre que es fa una crítica (constructiva) a l’altre, la possibilitat d’exposar els seus arguments i salvar la seva imatge davant els assistents i de nosaltres mateixos. Cal apel.lar a motius nobles i convincents i, fins i tot, podem plantejar la nostra postura com a repte.

Com que resulta un tema d’especial interès, en aquest enllaç (DaleCargengie_Com guanyar amics i influir sobre les persones) podeu descarregar-vos el llibre en pdf. Un cop feta una bona llegida, segur que trobareu els ingredients principals per a millorar la vostra capacitat per a convèncer i, a més, poder exercir una bona capacitat de lideratge combinant les dosis adequades dels ingredients que hem anat revisant en aquest article.

 

 

 

Please follow and like us:

Lídia Costa Ballonga. Psicòloga col.legiada 11.743 per COPC. Llicenciada en Psicologia per la UAB, Curs de Postgrau en Psicologia Clínica i de la Salut per la UdG, Màster ITEAP en Intervenció Clínica i Escolar | Psicoterapeuta i Orientadora personal, familiar i acadèmica | Formadora d'emprenedors, buscadors de feina i treballadors en actiu | Docent en col.lectius de joves, adults, dones i gent gran | Col.laboradora en mitjans audiovisuals i de premsa escrita

No hi han comentaris

Facebook
Facebook
Pinterest
LinkedIn
Instagram