Al 1936, Dale Carnegie, empresari i escriptor nord americà de llibres d’autoajuda, va publicar la primera edició del manual “Com guanyar amics i influir sobre les persones”.  Curiosament, es va convertir en un manual bàsic per a les relacions socials i comercials de l’època, havent venut fins a dia d’avui més de 15 milions de còpies arreu del món (Font: Viquipèdia).

Però, per què aquest conjunt de recursos sobre la millora de les habilitats socials compta encara  amb publicacions actualitzades (mantenint íntegres els continguts)?

Un dels motius principals és que aquelles indicacions i consells que hi aparèixen per a mantenir unes relacions més agradables i productives en tots els sentits, són absolutament vigents al segle XXI.

Algunes de les seves pautes fonamentals inclouen aspectes senzills, com ara evitar criticar, jutjar o bé queixar-se, així com aprendre a donar reforç positiu honest als altres, considerant que a tots ens agrada sentir-nos importants.

Proposa, a més, que per a despertar l’interès envers la nostra persona, cal centrar-se primer en vincular els interessos propis amb els de qui volem convèncer ja que els humans ens impliquem més i més a gust quan estem motivats pel tema del què estem parlant. És llavors quan escoltem amb més atenció i quan facilitem a un bon orador que pugui compartir els seus continguts i, alhora, enriquir-los amb les nostres aportacions.

 

 

A l’hora d’agradar als demés (en el sentit de caure bé), cal mostrar una escolta activa envers allò que ens exposen (demostrant l’atenció en el seu discurs mitjançant preguntes, per exemple) i mantenir una actitud no verbal coherent (com seria un somriure).

I, si volem fer un pas més i portar als interlocutors al nostre terreny, és a dir, augmentar les probabilitats de convèncer-los de les nostres raons, cal mostrar-se simpàtic i autocrític en tot moment, permetent sempre que es fa una crítica (constructiva) a l’altre, la possibilitat d’exposar els seus arguments i salvar la seva imatge davant els assistents i de nosaltres mateixos. Cal apel.lar a motius nobles i convincents i, fins i tot, podem plantejar la nostra postura com a repte.

Com que resulta un tema d’especial interès, en aquest enllaç (DaleCargengie_Com guanyar amics i influir sobre les persones) podeu descarregar-vos el llibre en pdf. Un cop feta una bona llegida, segur que trobareu els ingredients principals per a millorar la vostra capacitat per a convèncer i, a més, poder exercir una bona capacitat de lideratge combinant les dosis adequades dels ingredients que hem anat revisant en aquest article.

També podeu trobar un resum gràfic d’aquesta obra en aquest enllaç.

 

 

 

Please follow and like us:

Lídia Costa Ballonga. Psicòloga col.legiada 11.743 per COPC. Llicenciada en Psicologia per la UAB, Curs de Postgrau en Psicologia Clínica i de la Salut per la UdG, Màster ITEAP en Intervenció Clínica i Escolar | Psicoterapeuta i Orientadora personal, familiar i acadèmica | Formadora d'emprenedors, buscadors de feina i treballadors en actiu | Docent en col.lectius de joves, adults, dones i gent gran | Col.laboradora en mitjans audiovisuals i de premsa escrita

No hi han comentaris

Facebook
Facebook
Pinterest
LinkedIn
Instagram