Psicologia online? És una bona opció per aquest moment d’Emergència pel COVID-19.

En aquest apartat hi trobareu alguns avantatges dels serveis d’atenció psicològica online, especialment en el seguiment de clients/ pacients amb qui ja hem o estem treballant i per a les consultes més puntuals que poden resoldre’s en una sessió per Skype.

Podem trobar varis articles a la xarxa que valoren i avaluen els pros i contres de la consulta psicològia virtual. Considerant el valor inestimable del directe, resulta interessant considerar també algunes característiques del format alternatiu com:

. Permet iniciar o mantenir un procés de picoteràpia o consultoria en situacions de confinament o aïllament social per a la prevenció de contagi per Coronavirus o durant el procés i recuperació del mateix.

. L’atenció online afavoreix el manteniment de l’anonimat del pacient o usuari. Si bé hi ha persones que comparteixen la seva experiència amb l’entorn, algunes altres prefereixen mantenir aquesta informació en una esfera més íntima. Si arribar en persona a l’espai professional resulta una limitació, poder fer la consulta de manera virtual és una bona alternativa.

. Tot i que les instal.lacions de què els professionals disposem intenten cobrir les necessitats de tot tipus de pacients i clients, alguns d’ells prefereixen la comoditat i seguretat dels seus espais coneguts. Fer la sessió online des dels espais esmentats resulta una solució a aquesta preferència.

. En ocasions, la situació del pacient o client  no és la més favorable per a desplaçar-se. En aquest sentit, les sessions online resulten d’utilitat. En casos de limitacions de mobilitat temporals o permanents ens permeten seguir el treball iniciat, reiniciar-lo, fer-ne un buidat emocional de manera més puntual o bé començar un acompanyament psicològic vinculat a la mateixa situació.

. Per causes laborals o familiars, la previsió, planificació temporal o calendari pot ser complexe. Sumar el temps de teràpia al temps que pot requerir accedir-hi i retornar-ne, pot resultar un inconveient extra. En aquest sentit, parlar des del lloc de preferència a través de les xarxes escollides, facilita el seguiment de la tasca iniciada, així com l’assessorament temporal un cop seguida una teràpia en un centre.

. Vinculat al punt anterior, sovint ens permet un horari més flexible.

. En ocasions, hi ha qui pot considerar els seus espais de confort com als únics espais de confiança. Respectar-los, almenys a l’inici, pot permetre començar a treballar plegats.

. Durant els viatges o estades fora del domicili o el país dels clients/ pacients, es pot donar contiunïtat a les sessions, de manera que ser temporalment fora o bé traslladar-s’hi de manera permanent no resulta un inconvenient per a seguir amb els professionals de confiança.

Finalment, cal considerar que actualment estem habituats a la comunicació online, de manera que, igual que podem fer-ne ús per a estar en contacte amb la família i amics, podem fer-ho amb el nostre psicòleg de capçalera.

Demana la teva sessió per e-mail a tupots@tupotspsicologia.com o per WhatsApp al tel. 636233826 indicant horaris de preferència.

 

 

Please follow and like us:

Lídia Costa Ballonga. Psicòloga col.legiada 11.743 per COPC. Llicenciada en Psicologia per la UAB, Curs de Postgrau en Psicologia Clínica i de la Salut per la UdG, Màster ITEAP en Intervenció Clínica i Escolar | Psicoterapeuta i Orientadora personal, familiar i acadèmica | Formadora d'emprenedors, buscadors de feina i treballadors en actiu | Docent en col.lectius de joves, adults, dones i gent gran | Col.laboradora en mitjans audiovisuals i de premsa escrita

No hi han comentaris

Facebook
Facebook
Pinterest
LinkedIn
Instagram