Després d’haver conegut,  llegit, après i escoltat amb atenció moltes persones que considero d’èxit, i centrant-me especialment en les que, a més, viuen el dia a dia en un context empresarial fundat per ells mateixos (o del que en són els o dels màxims responsables), m’atreviria a dir que l’empresari d’èxit disposa, almenys, de les  característiques o capacitats de la llista següent.

Voldria destacar, abans, que no sempre es tracta d’habilitats intrínseques ( és a dir, que no sempre vénen de sèrie) o educades des de la infància (en ocasions fins i tot els valors rebuts poden estar en desacord amb els nous valors aplicats) i que, sovint, a més, són fruit d’un gran procés d’aprenentatge, complementat amb el conseqüent desaprenentatge.

Així, la persona d’èxit presenta elevades dosis de:

. Intel.ligència en el sentit més bàsic del terme.

. Intel.ligència emocional.

. Habilitats Socials.

. Capacitat d’organització i priorització de tasques.

. Valor.

. Objectius clars.

. Capacitat de dividir grans qüestions en parts més abarcables i, si cal, delegar-les.

. Esperit previsor i de projecció prèvia a l’execució de les accions.

. Poder canviar d’opinió quan detecta que no té raó o la idea prèvia no era tan bona com semblava, és a dir, disposa de flexibilitat.

. Poc discurs de queixa o de problema, presenta més un discurs encarat a les solucions.

. Esperit optimista.

. Respecte de l’espai personal i diferenciació d’aquest del de la feina.

. Espais i/o temps de desconnexió. I, en moltes ocasions, capacitat de desconnexió encara que no es disposi d’espais concrets o massa temps per a fer-ho.

. Diàleg intern positiu.

. Autocrítica productiva.

. Integrar la incomprensió que algunes de les seves idees i accions poden generar en l’entorn.

. Viure per treballar i treballar per viure. A la vegada, perquè fa quelcom que li agrada.

. I, especialment en el cas de les mares empresàries (i també dels pares), poder conciliar la vida familiar amb la professional assolint el màxim equilibri.

I, si per èxit agafem un concepte encara més profund, diria que es molt important ser bo en allò a què es dedica, ssaber ser feliç i poder compartir tot allò aconseguit amb persones que l’estimin de veritat.

 

Please follow and like us:

Lídia Costa Ballonga. Psicòloga col.legiada 11.743 per COPC. Llicenciada en Psicologia per la UAB, Curs de Postgrau en Psicologia Clínica i de la Salut per la UdG, Màster ITEAP en Intervenció Clínica i Escolar | Psicoterapeuta i Orientadora personal, familiar i acadèmica | Formadora d'emprenedors, buscadors de feina i treballadors en actiu | Docent en col.lectius de joves, adults, dones i gent gran | Col.laboradora en mitjans audiovisuals i de premsa escrita

No hi han comentaris

Facebook
Facebook
Pinterest
LinkedIn
Instagram