L’abús de les xarxes socials durant la formació i evolució d’una nova parella pot potenciar la immaduresa emocional, reduir la sensació de llibertat personal i deformar la comunicació entre els seus membres.

Si parlem més a fons, trobem casos en què aquest abús pot:

. Potenciar la immaduresa emocional al reforçar la impaciència i propiciar la lectura de la ment de l’interlocutor. És a dir que, en algunes ocasions, redueix el marge de llibertat individual (o la sensació d’aquesta) i el “no havia vist o sentit el mòbil” ha perdut, per una banda, credibilitat i, quan realment és cert, desperta un excés d’estranyesa.

També sol propiciar les deduccions (que poden ser errònies) de la resposta o la no resposta de l’altre i de la immediatesa d’aquesta. Cal evitar confondre la velocitat de resposta amb el grau d’interès considerant, al mateix temps, que un excessiu temps de silenci sí que sol ser un clar signe de desinterès.

. Pot afavorir la dependència dels mitjans i la reducció d’algunes habilitats socials del directe per caure en el desús, al mateix temps que no facilita superar determinats complexes o una timidesa excessiva. Recordeu que no ens “casem” amb el PC o el telèfon sinó que tard o d’hora voldreu passar a l’acció!

. Pot deformar la comunicació amb la parella. Sabem que per aconseguir la màxima sintonia amb la parella, una comunicació adequada en qualitat i quantitat és una de les claus, tant a nivell verbal com a nivell no verbal. Si aquest grau de comunicació no existeix o no és suficient, l’individu busca altres espais o mitjans per aconseguir aquest feedback de conversa. Aquests “substituts” temporals o contextuals poden camuflar certes mancances existents en la parella. Si aquestes passen desapercebudes durant molt temps, es va perdent la sintonia i, sense sintonia, la parella pot sobreviure, però no la relació entesa com a tal.

Igualment, hi ha qui pot pecar per excés de comunicació a distància, carregant-se el “carinyo, com ha anat el dia?” a l’estar connectat contínuament, tot reduint el grau i l’interès de la conversa cara a cara.

Per tant, a l’iniciar una relació, el format d’ús de les xarxes socials (incloent l’ús del WhatsApp,  Messenger’s, Google Talk, BB-Messenger, …) de l’altre ens permetrà detectar ràpidament si estem davant d’una possible parella ideal. És més fàcil que així sigui si utilitza els mitjans i els timings de resposta similars als nostres.

Please follow and like us:

Lídia Costa Ballonga. Psicòloga col.legiada 11.743 per COPC. Llicenciada en Psicologia per la UAB, Curs de Postgrau en Psicologia Clínica i de la Salut per la UdG, Màster ITEAP en Intervenció Clínica i Escolar | Psicoterapeuta i Orientadora personal, familiar i acadèmica | Formadora d'emprenedors, buscadors de feina i treballadors en actiu | Docent en col.lectius de joves, adults, dones i gent gran | Col.laboradora en mitjans audiovisuals i de premsa escrita

No hi han comentaris

Facebook
Facebook
Pinterest
LinkedIn
Instagram