Canvi d’any i de dècada.!! Cap on vas??? Aquest és el moment ideal per a pensar en nous objectius (o reciclar-ne alguns) i, sobretot, per a fer-los realitat (aquest cop sí!).

Com?

Hem observat en repetides ocasions que hi ha alguns factors del propi plantejament dels objectius que augmenten les possibilitats de la seva consecució. Alguns d’ells són els següents:

. Els teus objectius han de ser realistes. Basats en el moment present, les teves característiques mesurades objectivament i les possibilitats reals.

. Han de ser propers i d’inici immediat. Cal començar des de ja per anar veient resultats que et motivin a seguir i arribar-hi. Si mires massa a llarg termini hi ha més risc de deixar-ho.

. De mida continguda. Divideix les grans fites en petits objectius, si cal, per tal d’assolir-los i anar pujant de nivell progressivament.

. Que depenguin de tu mateix/a. Que, si tens suport, et faciliti la feina però avalua els teus propis resultats a l’hora de valorar si hi has arribat o no.

. Anota els teus objectius de manera el màxim de concreta i fes un seguiment gràfic del curs que van seguint. Cal poder fer punts de situació periòdicament per saber si vas bé.

. Posa dates: Quan vols què? L’any és molt llarg i cal evitar valorar tot allò que has fet durant tot el 2020 el 31 de desembre!.

I, sobretot, pregunta’t ” Com sabré que ho he aconseguit?” Cal aprendre a identificar els èxits i a valorar-los. Les teves possibilitats d’aconseguir allò que vols dependran de la teva concreció en continguts i dates, la teva responsabilitat i capacitat d’esforç per arribar-hi i la teva automotivació reforçada per les petites fites intermitges ja assolides sumades  a la teva satisfacció final,  quan reconeguis que ha valgut la pena i que has pogut aconseguir-ho!

 

Ànims! Ja pots començar. El 2020 ja és aquí 🙂

I, si et cal un cop de mà, tens a la teva disposició del Servei de Consultoria de Tu Pots Psicologia.

 

Please follow and like us:

Lídia Costa Ballonga. Psicòloga col.legiada 11.743 per COPC. Llicenciada en Psicologia per la UAB, Curs de Postgrau en Psicologia Clínica i de la Salut per la UdG, Màster ITEAP en Intervenció Clínica i Escolar | Psicoterapeuta i Orientadora personal, familiar i acadèmica | Formadora d'emprenedors, buscadors de feina i treballadors en actiu | Docent en col.lectius de joves, adults, dones i gent gran | Col.laboradora en mitjans audiovisuals i de premsa escrita

No hi han comentaris

Facebook
Facebook
Pinterest
LinkedIn
Instagram