Saber qui som, saber on anem i saber què ens agrada ens ajuda a definir-nos i guanyar seguretat. Quan et coneixes de veritat es simplifica el teu món. Això sí, no t’oblidis de donar-te permís per canviar d’opinió.

Et coneixes de veritat? … Tips per a poder ser qui ets realment.

Com saber qui ets? Et deixo algunes idees per a descobrir una mica més de tu mateix/a:

. Pren consciència d’on et sents més còmode, en quin context i fent què. Sovint fem moltes activitats diferents al llarg del dia però no en totes ens hi sentim igual de bé. Reconèixer què ens omple més ens dóna pistes de cap on volem anar i amb qui.

. Explora nous territoris. És en ells on descobriràs nous potencials o aspectes a millorar. Veure’ns en espais o ambients als què estem poc habituats ens obliga a ampliar el nostre repertori habitual de pensaments i conductes, cosa que ajuda a ampliar també punts de vista i experiències. Per tant, cal provar noves activitats i, en aquest sentit, és una bona idea fer un “bateig” de les múltiples possibilitats que ofereix el mercat: des del de busseig al de pilotatge d’avionetes. Però no descartis unes classes de zumba, d’anglès, de cuina o de qualsevol sector que no dominis. Sense por.

. Relaciona’t amb diferents grups de persones. Si cal, vincula’t a projectes socials, associacions culturals, clubs esportius o a l’ampa de l’escola. Si sempre parlem amb la mateixa gent, els nostres propis arguments es retroalimenten i no ens cal ampliar perspectiva ni coneixements. I si el grup habitual de relació és, sobretot, el familiar, el rol que hi ocupem i el que s’espera de nosaltres precisament ens pot estar limitant d’actuar de formes innovadores i perme-tre’ns canviar d’opinió (o canviar simplement la recepta de la paella!).

Seguint aquests tips segurament d’aquí uns dies tindràs més clar què t’agrada, què ets capaç de fer i què tems, on passes més nervis i on et mous com peix a l’aigua. La suma de les pistes et dirà qui ets i, sobretot, què vols millorar per aconseguir ser una millor versió de tu mateix.

 

Please follow and like us:

Lídia Costa Ballonga. Psicòloga col.legiada 11.743 per COPC. Llicenciada en Psicologia per la UAB, Curs de Postgrau en Psicologia Clínica i de la Salut per la UdG, Màster ITEAP en Intervenció Clínica i Escolar | Psicoterapeuta i Orientadora personal, familiar i acadèmica | Formadora d'emprenedors, buscadors de feina i treballadors en actiu | Docent en col.lectius de joves, adults, dones i gent gran | Col.laboradora en mitjans audiovisuals i de premsa escrita

No hi han comentaris

Facebook
Facebook
Pinterest
LinkedIn
Instagram