L’ embaràs comença amb la implantació en l’úter de l’ òvul fecundat i acaba en el moment del part.

L’embaràs humà dura unes 40 setmanes des del primer dia de l’ultima regla  o 38 setmanes des de la fecundació. Durant aquest període el cos de la dona es prepara per proporcionar el millor desenvolupament fetal dins l’úter.

Cada naixement és una vivència i una experiència única. Preparar els futurs pares per l’arribada i el naixement del seu fill/filla és un procés enriquidor i una bona manera d’acompanyar el nadó durant aquest gran  viatge.

A partir del tercer trimestre de gestació és un bon moment per començar les classes de preparació al part. Aquestes tenen com objectiu proporcionar els coneixements necessaris de salut durant l’embaràs, viure el part d’una manera conscient i responsable. Acompanyar les parelles, les seves pors i preocupacions, vivències i il·lusions. Reforçar la seva seguretat física i emocional per un part digne i respectat.

Durant el desenvolupament d’aquests cursos  aprendrem a conèixer el procés fisiològic  del part: períodes i hormones, signes del part,  dolor i contraccions,  diferents tipus de part, etc.  Aprendrem a autoconeixer el cos, la  pelvis  i el perineu.   Disminuir  les  tensions  causades per lumbàlgies o ciatàlgies . Tècniques  de relaxació  i respiració  per afrontar el moment de les contraccions i  el  període  expulsiu.   Treball  d’ elastificació del  perineu.  Postures i exercicis facilitadors de la dilatació i conèixer les posicions recomanades pel moment del part.  Arribar en condicions òptimes, amb tranquil·litat i serenor al moment del part.

Un cop donada la benvinguda al nadó  comença una nova etapa en la vida. Una etapa plena d’alegria, felicitat i emocions. Pors i dubtes. Canvi de rol en la parella, adaptació  al ritme del nadó, recuperació  física  del part, construir una relació familiar, ser pares.  És una etapa on ens sentim especialment fràgils i  impotents.  Tenim la sensació de no tenir temps per tot.

Passada la quarentena  quan l’úter a tornat a la posició inicial és un bon moment per iniciar les classes post part. Un espai de recolzament físic i emocional  destinat  a compartir i  solucionar dubtes  amb  altres  pares  davant l’arribada del nostre fill /filla. Un espai per relaxar-nos i cuidar-nos físicament. Recuperar la nostra faixa abdominal i el perineu de sobreesforços patits durant l’embaràs i el part. Prevenir i restaurar possibles disfuncions com pèrdues d’orina, incontinència fecal o de gasos, descens d’òrgans genitals, dolor en les relacions sexuals, etc.

Un espai per cuidar-te i mimar-te.

Per:

Elisabet Costa Font. Fisioterapeuta col•legiada número 3952.

Experta en Obstetricia i Uroginecologia . Serveis de preparació al part, recuperació post part, recuperació de sòl pelvià, tractament i prevenció de la incontinència urinària, anorgàsmia, dispaurènia, vaginisme, prolapse o descens de la bufeta, úter, uretra o recta. Gimnàstica abdominal hipopressiva. Telèfon de contacte: 636526031

Please follow and like us:

Lídia Costa Ballonga. Psicòloga col.legiada 11.743 per COPC. Llicenciada en Psicologia per la UAB, Curs de Postgrau en Psicologia Clínica i de la Salut per la UdG, Màster ITEAP en Intervenció Clínica i Escolar | Psicoterapeuta i Orientadora personal, familiar i acadèmica | Formadora d'emprenedors, buscadors de feina i treballadors en actiu | Docent en col.lectius de joves, adults, dones i gent gran | Col.laboradora en mitjans audiovisuals i de premsa escrita

No hi han comentaris

Facebook
Facebook
Pinterest
LinkedIn
Instagram