Amb l’objectiu de recordar-vos que a Tu Pots Psicologia podeu trobar també el Servei d’orientació acadèmica , us hem preparat un post en què resumim algunes informacions que resulten d’interès en aquesta etapa educativa (finals d’ESO- Batxillerat).

Podeu demanar hora per aquest servei telefònicament i per e-mail.

La nostra orientació inclou una triple valoració: Personalitat – Capacitat – Sectors d’interès per a l’alumne.

A partir d’entrevista i varis psicotècnics oficials, arribem a un conjunt de propostes a compartir amb els/les adolescents i les seves famílies, els quals disposen d’una informació més propera per a poder prendre aquesta important decisió.

……

 

Del 3 al 6 d’abril vàreu trobar al Palau Firal de Manresa, la 27ena edició de la FIRA DE L’ESTUDIANT,que es va poder visitar de 9 a 14:00h durant aquestes dates.

Per a molts/moltes estudiants i les seves famílies, aquest tipus de fires i actes són (paral.lelament a les sessions d’orientació que es fan en alguns centres de secundària) un espai per resoldre dubtes i per a establir converses relacionades amb la presa de decisions dels i les joves; decisions que acompanyen millor els pares i mares si tenen coneixements del sistema acadèmic i de totes les seves possibilitats.

En aquest sentit, una informació fonamental que cal tenir ben present, són les dates de les Preinscripcions. Cal considerar que les referents als cicles i als Batxillerats encara no estan obertes, de manera que teniu temps per a seguir pensant i indagant en les diferents opcions.

Preinscripcions a Batxillerat i al CFGM : del 14 al 21 de maig.

Preinscripcions a CFGS: Del 29 de maig al 5 de juny.

Per aquells que vulguin estudiar Batxillerat, us recordem l’estructura formativa d’aquesta opció, que es divideix en 3 modalitats diferents: Humanitats i Ciències socials, Ciències i Tecnologia i Arts (plàstiques i escèniques). Resulta rellevant escollir una modalitat que els prepari per a poder accedir a aquell cicle o Grau que tinguin interès en fer, o bé, quan aquest objectiu no està tan clar, que els deixi el màxim de portes obertes per quan estiguin més segurs de quin volen que sigui el seu itinerari acadèmic i formatiu.

(Font de les imatges: Serveis Educatius del Bages).

Tant per si s’està pensant en un Batxillerat com en els Cicles Formatius de Grau Mig o Superior, o bé en els Graus universitaris, us convidem a consultar les especialitats que podeu trobar a la Catalunya central. 

I, si aquesta no us satisfà, podeu consultar aquesta pàgina per a ampliar les opcions i el territori a tota Catalunya.

Finalment, voldríem afegir algunes pautes a considerar a l’hora de prendre aquesta decisió.

Ens cal valorar aspectes com:

. La capacitat base per a l’estudi, és a dir, si l’adolescent presenta aquelles habilitats que faciliten un rendiment acadèmic adequat o bé si aquestes són més justes però pot aconseguir un suport que li permeti l’adquisició o consolidació d’aquesta capacitat.

. Si presenta una estratègia o tècniques d’estudi que faciliten l’organització, record, comprensió i exposició dels continguts mostrats.

. El seu nivell de desgast de les assignatures portades a terme de manera habitual durant l’etapa de l’ESO.

. El grau de motivació per als estudis que deriven del Batxillerat o, pel contrari, per aquell sector al qual pot apropar-se i practicar a través d’un CFGM.

. El grau de voluntat de superació d’aquelles situacions en què no li surti tot com estava previst.

 

Altres consideracions a l’hora d’ajudar a decidir inclouen:

. La flexibilitat del propi sistema educatiu. Informeu-vos de totes les opcions possibles, visiteu fires sobre educació i portes obertes dels centres candidats.

. Saber relativitzar la transcendència de triar EL camí. A vegades es tria una opció que encaixa del tot amb la forma de ser d’una persona als 16 i als 36. En altres ocasions, les experiències i els canvis d’opinions fan que modifiquem el camí traçat inicialment per a fer-ne un que resulta ser millor.

 

I recordeu que el suport familiar ajuda moltíssim en aquests moments, però  la pressió familiar no tant.

 

… Ni hi ha un sol destí ni hi ha un sol camí per arribar-hi….

 

 

Please follow and like us:

Lídia Costa Ballonga. Psicòloga col.legiada 11.743 per COPC. Llicenciada en Psicologia per la UAB, Curs de Postgrau en Psicologia Clínica i de la Salut per la UdG, Màster ITEAP en Intervenció Clínica i Escolar | Psicoterapeuta i Orientadora personal, familiar i acadèmica | Formadora d'emprenedors, buscadors de feina i treballadors en actiu | Docent en col.lectius de joves, adults, dones i gent gran | Col.laboradora en mitjans audiovisuals i de premsa escrita

No hi han comentaris

Facebook
Facebook
Pinterest
LinkedIn
Instagram